Græskkonkurrence

The Annual European Student Competition in Ancient Greek Language and Literature - Europæisk konkurrence i oldgræsk

Konkurrencen arrangeres af det græske ministerium for undervisning og religion i  samarbejde med forskellige græske kulturelle organisationer. Konkurrencens overordnede mål er at fremme kendskabet til græsk sprog og kultur i antikken og betydningen heraf for moderne mennesker. I Danmark er det elever i 3.g med græsk  på A-niveau, der kan deltage. Eleverne skal uden andre hjælpemidler end en ordbog besvare en række sproglige og indholdsmæssige spørgsmål til en antik græsk test. Den bedste besvarelse  fra hvert af de deltagende gymnasier sendes til Athen, hvor en vinder for hvert land findes. Vinderen får en 5 dages rundrejse i Grækenland sammen med sin lærer og deltager i en officiel prisoverrækkelse i Athen. Både i 2007 og 2008 var den danske vinder fra Ribe Katedralskole.

To gang om året afholdes konkurrencer i de klassiske sprog, i græsk i foråret i 3g, i latin i foråret i 2g.

Man kan i Årskriftet for 2007 læse Jeppe Beier Berndsens beretning fra sin græsk-vinderrejse til Grækenland.
Man kan i Årskriftet for 2008 læse Anna Mohr Larsens beretning fra sin græsk-vinderrejse til Grækenland.

Tilmelding til faglæreren. Du kan få yderligere oplysninger om konkurrencerne nedenfor