Latinkonkurrence

Konkurrencen arrangeres af Klassikerforeningen i Danmark og er for elever i 2g med latin på A-niveau. Konkurrencen afvikles hvert år i januar på elevernes egen skole. Den bedste opgave fra hver skole sendes til censorerne, som så finder en vinder, en Danmarksmester i latin.

Præmien er en rejse til enten Academia Ragusina i Dubrovnic eller til Academia Latina i Rom. Disse akademier arrangeres af Euroclassica hvert andet år i Dubrovnis og hevrt andet år i Rom. Vindereleven ledsages af sin lærer på rejsen.

Selve konkurrenceopgaven består af en kort gloseret latinsk tekst, der skal oversættes. Desuden er der nogle spørgsmål til teksten vedrørende morfologi, syntaks og indhold. Alle hjælpemidler - undtagen kommunikation med omverdenen - er tillladte i de 2 timer eleverne arbejder med konkurrenceopgaven.

To gange om året afholdes konkurrencer i de klassiske sprog, i græsk i foråret i 3g, i latin i foråret i 2g.

Man kan i Årsskriftet fra 2009 læse Daniel Blom Paulsens beretning fra vinderrejse til Dubrovnic

Tilmelding til faglæreren. Du kan få yderligere oplysninger om konkurrencerne nedenfor: