Naturvidenskabelige Olympiader

Én gang om året kan man på skolen deltage i første runde af de faglige olympiader i biologi, datalogi, fysik, kemi og geografi.

Ofte deltager hele hold i den indledende runde i Olympiaderne. Næste runde er for de elever, de klarede den indledende runde bedst, og også denne runde afvikles lokalt på skolen. I f.eks. fysik- og kemiolympiaden afvikles denne runde som en 3 timers skriftlig prøve i skoletiden. Klarer man denne runde tilstrækkeligt godt, skal man derefter dyste mod elever fra andre skoler i Danmark og evt. siden hen mod elever i udlandet

Datalogiolympiaden er en 1 uges opgave, der løses derhjemme. Hvis opgaverne klares tilstrækkeligt godt, inviteres man til anden runde, der er en landskonkurrence, hvor de 3-4 bedste udvælges til at repræsentere Danmark i det internationale OL i faget.

WRO - Robot OL: de sidste år har katedralskolen med succes deltaget i Robot OL med et elelr to hold. deltagelse forudsætter deltagelse i studiekreds efter skoletid i august-september.

Der er hvert år 5-10-15 elever, der deltager i henholdsvis biologi-, fysik-, kemi- og geografiolympiaden. Da skolen ikke så ofte mere har hold i datalogi, er der kun af og til elever, der deltager i datalogiolympiaden.

Man kan i Årsskriftet for 2005 læse Kræn Vodder Nielsens beretning fra deltagelsen i den Internationale Fysikolympiade. I årsskriftet fra 2012 kan man læse om Majkens deltagelse i den Internationale Finale i Biologi Olympiaden i Singapore og i årskskriftet fra 2019 kan man læse om Carolines dletagelse i .

Tilmelding til de naturvidenskabelige Olympiader sker til faglæreren; tilmelding til datalogiolympiaden foregår på olympiadens hjemmeside. Yderligere oplysninger fås hos din faglærer eller på nedenstående hjemmesider.

Elever fra skolen har også deltaget i forskellige internationale konkurrencer. Bl.a. har der været elever med i finalerunden i konkurrencen Kæmp for Klimaet. Kæmp for Klimaet er en international konkurrence udskrevet af National Geographic og Vattenfall, hvor eleverne bidrog med et energiprojekt med forslag til hvordan klimaændringerne kan forhindres.

Læs mere om Science Konkurrencer