Sproglige Olympiader

SprogOlympiaden er en konkurrence for gymnasie- og folkeskoleelever om kendskab til kultur og sprog. Konkurrencen er åben for elever i tysk, spansk og fransk fra folkeskoler og gymnasier i Danmark og har til formål at fremme interessen for at lære andre fremmedsprog ud over engelsk

SprogOlympiaden har tre kategorier: en kategori for folkeskoleelever, en kategori for gymnasiekategorier og en kategori for modersmålselever, dvs. elever, der har i tysk, fransk eller spansk som modersmål

Den indledende kvalifikationsrunde finder sted på de deltagende skoler i februar 2012 og foregår elektronisk på internettet. Prøverne rettes automatisk og lagres direkte i SprogOlympiadens database.

De bedste klasser går videre til semifinaler og finaler, som finder sted på Gammel Hellerup Gymnasium i København 30. marts 2012. Her er reglerne.

SprogOlympiaden er et samarbejde mellem Gammel Hellerup Gymnasium, Institut Francais, Goethe-Institut, Spaniens ambassade og Språkolympiaden i Sverige.

Læs mere om SprogOlympiaderne