EUS Merkantil

Ribe Katedralskole er fusioneret med Handelsgymnasiet Ribe og udbyder fra august 2018 EUS.

Du kan læse mere om den merkantile EUS i Ribe på hjemmesiden for Handelsgymnasiet Ribe: EUS i Ribe

Der udbydes en merkantil EUS:

1) Hvis du har en STX, HTX eller HF: Et forløb på 10 uger med følgende fag:

• Informationsteknologi C
  • Erhvervsøkonomi C
  • Afsætning C
  • Et uddannelsesspecifikt fag rettet mod kontor-, handels- eller butiksuddannelsen

2) Hvis du har en HHX: Et forløb på 5 uger med følgende fag:

OBS: For elever, der påbegynder EUS i august 2018, foregår undervisningen i Handelsgymnasiet Ribes bygninger på Skyttevej 29. For hold, der begynder efter 1. januar 2019, flyttes undervisningen til Katedralskolen i Puggårdsgade.

Vil du vide mere om EUS-uddannelsen:

Vil du vide mere om EUS ved Ribe Katedralskole?

Se ministeriets statistik for erhvervsuddannelserne

Kristian Bennike

Velkomst fra Rektor

Velkommen til Ribe Katedralskole, hvor du i et levende studiemiljø kan udvikle dig både fagligt og personligt og få nogle år med en lang række spændende oplevelser.

Skolens historie kan føres helt tilbage til 1145, og vi er således landets ældste skole. Det betyder, at skolen har mange stolte traditioner, som vi naturligvis værner om og gerne vil bære videre til kommende elever. Skolen har et tæt samarbejde med byens kulturinstitutioner, og de to elevforeninger Heimdal og Mercurius spiller en vigtig rolle i hverdagen og er med til at styrke det sociale fællesskab blandt eleverne.

Men Ribe katedralskole er også en moderne skole med veludstyrede lokaler til alle fag, så hvad enten du vil studere stjerner i vores observatorium, blive god til virksomhedsøkonomi og afsætning, arbejde i kemilaboratoriet, arbejde med robotteknologi eller spille musik i et af vores øvelokaler, så er det nogle af de mange muligheder, vi tilbyder på skolen.

Når man begynder på Ribe Katedralskole, er der mange valg, der skal træffes om uddannelse, studieretninger, sprogfag og valgfag. Vi vil gerne hjælpe dig til at træffe de valg, der er bedst for dig. Derfor får du undervejs en grundig orientering om indholdet af de forskellige fag, studieretninger og valgfag.

Vi er en skole, der åbner sig mod verden, i løbet af din uddannelse kommer du på studieture til udlandet, og i sprogfagene er der mulighed for udvekslingsrejser med Spanien, Frankrig og Tyskland. I det nære er der samarbejde med f.eks. Aalborg Universitet, Nationalpark Vadehavet, UC Syd og det lokale erhvervsliv.

Du kan læse mere om skolen her på hjemmesiden, og hvis du har spørgsmål eller ønsker at besøge skolen, er du meget velkommen til at kontakte os.