HF Højere forberedelseseksamen

Hør Sigrid fortælle om hf ved Ribe Katedralskole

Ribe Katedralskole udbyder fra 2019 følgende fagpakker:

• HF-force: Samfundsfag B, idræt B og et valgfag på C- eller B-niveau
  • HF-sundhed og omsorg: Biologi B, psykologi C og enten ét valgfag på B- eller to valgfag på C-niveau
  • HF-pædagogik og socialt arbjede: Samfundsfag B, psykologi C og enten ét valgfag på B- eller to på C-niveau
  • HF_iværksætter: matematik B, innovation C og enten ét valgfag på B- eller to på C-niveau
  • HF-kultur: Religion B, tysk fortsættersprog C og enten ét valgfag på B- eller to på C-niveau

Man vælger fagpakke efter jul i 1.hf og begynder på fagpakken, når man begynder i 2.hf.

Fag som alle har uanset valg af fagpakke - gældende fra 2019:

Dansk A, engelsk B, kultur- og samfundsfaggruppen (historie B, samfundsfag C og religion C), matematik C, naturvidenskabelig faggruppe (kemi C, biologi C og geografi C), praktisk/musisk fag (idræt C, musik C eller billedkunst C)

Herudover kan du tone din HF-eksamen med valg af fagpakke og valgfag, så den så vidt muligt passer til dine interesser og ønsker om videre uddannelse.

Vil du vide mere?

Videregående uddannelse efter HF-eksamen:

Hvilke videregående uddannelser, skolens forskellige studieretninger og fag kan give adgang til, kan ses på Uddannelsesguiden.

Du kan også se "Adgangskortet" for at få overblik over, hvilke og hvor mange videregående uddannelser en bestemt studieretning giver adgang til.

Statistik om HF
Undervisningsministeriet har en side med
statistik. Her kan du læse om karakterer, frafald og overgang til videregående uddannelser for studenter fra Ribe Katedralskole