HTX - nyt på RK!

Ribe Katedralskole udbyder to studieretninger på HTX

En studieretninger indenfor området "anvendt naturvidenskab":

1) Biotelnologi A, idræt B - samt kommunikation og IT C eller informatik C

En studierenting inden for områder "kommunikationsteknik":

2) Kommunikaiton og IT A, programmering B - samt biologi C

Man har matematik B på begge disse studieretninger og mulighed for at vælge matematik A i 3.g.

Fag som alle har uanset valg af studieretning:

Dansk A, engelsk B, idehistorie B, samfundsfag C, teknikfag A, teknologi B, matematik B, fysik B, kemi B samt produktudvikling og naturvidenskabeligt grundforløb.

Desuden er der mulighed for valgfag.

Valgfag på HTX:

C-niveau: Idræt, mediefag, astronomi, naturgeografi, programmering, innovaiton, finansiering, psykologi, tysk fortsættersprog

B-niveau:  Biologi, informatik, samfundsfag

A-niveau: Matematik, fysik, kemi, teknologi, engelsk

Grundforløbet – gældende fra 2017:

Grundforløbet er ens for alle elever. Det betyder, at du kan vente med at vælge studieretning til omkring 1. oktober i 1.g.

Grundforløbet slutter efter den 1. uge af november, og derpå skifter du fra din grundforløbsklasse til din studieretningsklasse.

Vil du vide mere om HTX ved Ribe Katedralskole?

• Kontakt studievejledningen på HTX
  • Se mere om adgangskrav, ansøgning og optagelse (link på vej)
  • Se mere htx-uddannelsen ved Ribe Katedralskole (link på vej)

Videregående uddannelse efter HTX-eksamen:

Hvilke videregående uddannelser, skolens forskellige studieretninger og fag kan give adgang til, kan ses på Uddannelsesguiden.

Du kan også se "Adgangskortet" for at få overblik over, hvilke og hvor mange videregående uddannelser en bestemt studieretning giver adgang til.

Statistik om HTX:

Undervisningsministeriet har en side med statistik . Her kan du læse om karakterer, frafald og overgang til videregående uddannelser for studenter fra Ribe Katedralskole