Sproglige studieretninger

Ribe Katedralskole regner med fra 2017 at udbyde 3 sproglige studieretninger. De 2 af dem findes dog i flere varianter:

Studieretninger med engelsk A og tysk fortsættersprog A:

7a) To sprog: Engelsk A, tysk A og samfundsfag B - alle har matematik B som obligatorisk fag

7b 7c, 7d) Tre sprog: Engelsk A, tysk A og enten fransk, italiensk eller spansk begyndesprog A - kun matematik C og færre naturvidenskabelige fag end på ikke-sproglige studieretninger

Studierentinger med engelsk A og spansk begyndersprog A

8a) Tre sprog: Engelsk A, spansk begyndersprog A og latin C - kun matematik C og færre naturvidenskabelige fag end på ikke-sproglige studieretninger

8b, 8c) Tre sprog: Engelsk A, spansk begyndersporg A og enten fransk eller italiensk begyndersporg A -  kun matematik C og færre naturvidenskabelige fag end på ikke-sproglige studieretninger

Studieretning med græsk A og latin A

9) Fire sprog: Latin A og græsk A - alle har engelsk B, 2. fremmedsprog (italiensk, fransk, spansk begyndersprog A eller tysk fortsætter sprog A eller B), matematik C og færre naturvidenskabelige fag end på ikke sproglige studieretninger

Desuden udbyder Ribe Katedralskole en studieretning med musik A, engelsk A. Læs mere om den under ”Kreative studieretninger”

Fag som alle har uanset valg af studieretning - gældende fra 2017:

Dansk A, historie A, engelsk B, 2. fremmedsprog A eller B (tysk fortsættersprog, fransk begyndersprog, italiensk begyndersprog, spansk begyndersprog), matematik B*, fysik C, to naturvidenskabeliget fag på C-níveau* (kemi C, biologi C, naturgeografi C, informatik C), et naturvidenskabeligt fag på B-niveau* (fysik B, kemi B, biologi B, naturgeografi B, informatik B), samfundsfag C, oldtidskundskab C, religion C, et kreativt fag på C-niveau (musik C, billedkunst C eller drama C), idræt C, almen sprogforståelse, naturvidenskabeligt grundforløb.

* gælder ikke sporglige elever på studierentinger med 3-4 sprog

Desuden er der mulighed for 2-3 valgfag.

Grundforløbet – gældende fra 2017:

Grundforløbet er ens for alle elever. Det betyder, at du kan vente med at vælge studieretning til omkring 1. oktober i 1.g.

Dit valg af 2. fremmedsprog er ikke bindende, når du søger ind ved Ribe katedralskole. Valg af 2. fremmedsprog skal nemlig sammentænkes med valg af studieretning, og du vælger derfor også 2. fremmedsprog omkring 1. oktober i 1.g.

Dit valg af kunstnerisk fag er bindende, når du søger ind ved Ribe Katedralskole.

Grundforløbet slutter 1. uge af november, og derpå skifter du fra din grundforløbsklasse til din studieretningsklasse.

Vil du vide mere?

Læs nedenfor eller kontakt studievejlederne.

Se mere om stx-uddannelsen ved Ribe Katedralskole

Se mere om grundforløbet ved Ribe Katedralskole.

Se mere om kunstneriske fag i 1.g ved Ribe Katedralskole.

Se mere om studieretninger og fag ved Ribe Katedralskole.

Se mere om valgfag ved Ribe Katedralskole.

Se mere om større opgaver i stx.

Videregående uddannelse efter STX-eksamen:

Hvilke videregående uddannelser, skolens forskellige studieretninger og fag kan give adgang til, kan ses på Uddannelsesguiden.

Du kan også se "Adgangskortet for at få overblik over, hvilke og hvor mange videregående uddannelser en bestemt studieretning giver adgang til.

Statistik om STX:

Undervisningsministeriet har en side med statistik. Her kan du læse om karakterer, frafald og overgang til videregående uddannelser for studenter fra Ribe Katedralskole