Udskriv

NV, AP og AT i STX

Almen studieforberedelse, AT

Almen studieforberedelse danner alle 3 år rammen om et samarbejde mellem 3 - 4 fag fra henholdsvis det naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige område. Et af målene med almen studieforberedelse er, at du udvikler dig fra elev til studerende. Almen studieforberedelse afsluttes med en mundtlig eksamen i 3.g.

Almen sprogforståelse, AP

I almen sprogforståelse lægges grundlaget for dit videre arbejde med sprog. Med latin som fælles udgangspunkt arbejder du bl.a. med grammatik, sproghistorie og sociolingvistik. Kurset i almen sprogforståelse gør det nemmere for dig at lære sprog. Du har kun almen sprogforståelse i det første halve år i gymnasiet. Almen sprogforståelse afsluttes med en skriftlig eksamen ved grundforløbets afslutning.

Naturvidenskabeligt grundforløb, NV

Med udgangspunkt i emner, som du kender fra hverdagen, arbejder fagene fysik, kemi og biologi sammen om at illustrere den naturvidenskabelige tankegang og metode. Du har kun naturvidenskabeligt grundforløb i det første halve år i gymnasiet. Naturvidenskabeligt grundforløb afsluttes med en mundtlig eksamen ved grundforløbets afslutning.