Udskriv

Orienteringsarrangementer

Overvejer du at tage en gymnasial uddannelse vil vi meget gerne se dig og dine forældre til kommende orienteringsarrangementer:

Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet Ribe fusionerer, men du skal fortsat tage til åbent hus på Handelsgymnasiet på Skyttevej, hvis du er interesseret i HHX, EUD eller EUX. Se Handelsgymnasiets hjemmeside.

Er du interesseret i STX eller HF, skal du tage til orienteringsarrangement på Ribe Katedralskole, Puggårdsgade:

STX og HF: Orienteringsarrangement om valg af ungdomsuddannelse, som finder sted torsdag den 25. januar 2018 kl. 19.00 og/eller lørdag den 27. januar 2018 kl. 10.00.

Du og dine forældre er også velkomne til at ringe til skolen og aftale en rundvisning på skolen og evt. et møde med én af vores studievejledere, hvis du har spørgsmål til de uddannelser vi udbyder eller andet.

Kort om Ribe Katedralskole og STX og HF

Ribe Katedralskole huser siden august 2008 to gymnasiale uddannelser, idet hf-kurset efter i fyrre år at have været placeret på Ribe Seminarium nu er en del af Ribe Katedralskole.

Læs mere om gymnasiet STX her

Læs mere om HF her

Ribe Katedralskole er noget helt særligt med sine mere end 850 år. Det ses i de gamle bygninger fra 1400-tallet og i alle de nye om- og tilbygninger, der gør skolen til et helt moderne gymnasium og hf. Senest har skolen bygget en flot nybygning med 5 store lyse klasselokaler, og skolen har en stor naturvidenskabelig afdeling, hvor 4 af laboratorierne er helt nyrenoverede. I foråret 2011 fik skolen sit eget observatorium og et stort flot nyt fælleslokale med plads til alle skolens elever samt en ny kantine, og i sommeren 2012 fik skolen en ny idrætshal med faciliteter til spinning og styrketræning. Fra sommeren 2015 råder skolen også over 35 mountainbikes, så eleverne kan komme ud i lokalområdet i fagene. Der er netadgang for elevernes egne pc’er og trådløst print på hele skolen.

Ved orienteringsarrangementerne vises skolen frem. Der orienteres om skolen i almindelighed, og der vil være musikindslag. Elever fortæller om, hvordan det er at være elev på Ribe Katedralskole. Desuden er der faglærere tilstede, som orienterer om de forskellige fag i gymnasiet og hf.