Fællesfag og valgfag htx

I gymnasiet opererer man med 3 grupper af fag:

Fællesfag, studieretningsfag og valgfag. Fællesfag har alle, mens studieretningsfag og valgfag vælges af den enkelte elev.

Valgfag - Ribe Katedralskole udbyder følgende valgfag i htx for elever, der begynder i 1.g august 2020.

A-niveau-fag: Matematik, fysik, kemi, teknologi, engelsk

B-niveau-fag: Biologi, informatik, samfundsfag

C-niveaufag: Idræt, mediefag, astronomi, naturgeografi, programmering, innovation, finansiering, psykologi, tysk fortsættersprog

Valgfagene ligger i 2. og 3g. Valg af valgfag skal sammentænkes med valg af studieretning og 2. fremmedsprog.

Fællesfag er obligatoriske fag, som alle elever har uanset studieretningsvalg:

Naturvidenskabelige grundforløb. produktudvikling, dansk A, engelsk B, idehistorie B, samfundsfag C, teknikfag A, teknologi B, matematik B, fysik B, kemi B

Studieretningsfag: Når du vælger en studieretning, vælger du en pakke med 2 fag, som du har særlig interesse for. Se skolens studieretningsudbud.