Udskriv

Livestreaming naturvidenskab

Ribe Katedralskole samarbjeder med Esbjerg Kommunes biblioteker om livestreaming af offentlige naturvidenskabelige foredrag fra Århus Universitet.

Aarhus Universitet tilbyder en række spændende foredrag livestreames direkte til storskærme i byer over hele landet - Dyk med ned i videnskabens fascinerende verden.

Ved foredragene fortæller naturvidenskabelige forskere om de nyeste opdagelser og erkendelser på en måde så alle kan være med. Foredragene afholdes af forskere fra Aarhus Universitet.

Det er lysten til at fortælle om sin forskning til lægmand, der får forskerne deltage. Niveauet er højt, men forståeligt. Målet er at alle lige fra skoleelever til forskerens egne kollegaer skal have noget ud af foredraget. Alle fra 15 til 90 skal føle sig godt underholdt og at de samtidig får “noget” med hjem til hjernen.

Ofte er det en spændende ny opdagelse, der er kernen bag ideen til foredraget. Det kan være en lille brik til et større puslespil, der viser en helhed i forskningsfeltet. Og ofte sætter forskeren sin egen opdagelse ind i den store sammenhæng og viser, at netop denne opdagelse – sammen med kollegaers opdagelser – giver en ny indsigt i et spændende og betydningsfuldt område.

Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen enten ved håndsoprækning (i Aarhus) eller på sms fra andre steder i landet.

I Ribe livestreames foredragene for publikum i Fællessalen i Seminariehuset, Simon Hansen Vej 1, 6760 Ribe

Personale fra Ribe Bibliotek står for den praktiske afvikling af LIvestreaming foredragene, og lærere fra Ribe Katedralskole indleder hvert arrangement og kan evt. svare på spørgsmål.

Se flere af Esbjerg Kommunes Bibliotekers arrangementer: Arrangementer