HF rejser og studieture

1.hf Introtur

I efteråret i 1.hf arrangeres der en ekskursion over 3 dage med fagene i den naturvidenskabelige faggruppe. Turen er både en faglig tur og en social "rystesammen-tur."

Ekskursionen er en vigtig brik i emnet ”Vand”, som studeres i perioden august til oktober i fagene biologi, geografi og kemi. Ekskursionens resultater vil indgå i opsamlingen og afslutningen af vandemnet og desuden indgå i eksamen.

De faglige aktiviteter på ekskursionen i de tre fag i den naturvidenskabelige fagpakke er:

• Kemi: Bestemmelse af saltindholdet i vand og af pH i jord.
  • Biologi: Bestemmelse af dyreliv og forureningsgrad i søerne / havet.
  • Geografi: jordbundprofil og jordbundstyper.

Det faglige program er fordelt på forskellige poster inde og ude.

1.hf Studietur

I foråret i 1.hf rejser eleverne med fagene i KS (historie, religion og samfundsfag) til en europæisk hovedstad. De sidste par år er turen gået til Berlin. Programmet kan bl.a. indeholde følgende:

• STASI Gedenkstätte Hohenschonhausem og i koncentrationslejren Saxenhausen,
  • Det postmoderne Berlin - grafittitur rundt i byen
  • Brandenburger Tor, Rigsdagen, Under den Linden,  DDR-museet

2.hf KS-tur

I efter året rejser eleverne i 2.hf til København med fagene i KS (historie, religion og samfundsfag). Programet kan bl.a. indeholde følgende:

• besøg i Moskeen i Rovsingsgade elelr Khayr el-Barriya-moskeen
  • besøg i Ghettoen i Lundtoftgade
  • besøg på Christiansborg
  • besøg på Nationalmuseet
  • teaterforestilling

Økonomi i forbindelse med studieture og ekskursioner - elevbetaling mv.