HHX rejser og studieture

1.hhx introtur

Når studieretningerne starter i november i 1.hhx, arrangeres en introtur for at ryste klasserne sammen.Turen arrangeres som en del af et projektforløb (SO1) i fagene dansk og samfundsfag. På programmet kan bl.a være følgende:

• besøg på Christiansborg
  • besøg på TV2
  • besøg på Ekstrabladet
  • besøg på Christiania
  • besøg i virksomhed - f.eks. Voxmeter A/S
  • besøg på Nationalmuseet

2.hhx studietur (storby i udlandet)

I 2.hhx rejser alle eleverne klassevis til en storby i udlandet som led i undervisningen i Studieområdet (SO4). Klasserne rejser med to forskellige fag til f.eks. London, Dublin eller NewYork. På programmet kan bl.a. stå følgende:

• besøg på museer
  • besøg hos virksomheder
  • besøg hos internationale organisationer
  • besøg på unddannelsesinstirutioner
  • centrale seværdigheder

Udveksling, hhx

Ribe Katedralskole har en partnerksole i Geesthacht Tyskland. Skolen er en filial af Berufsbildungszentrum Möln, Hvert efterår besøger en grupper af skolens tyskelever i 2.hhx skolen, og om foråret kommer elever og lærere fra Geesthacht på genbesøg i Ribe.

Økonomi i forbindelse med studieture og ekskursioner - elevbetaling mv.