HF - for hvem og til hvad?
Vil du gerne arbejde med mennesker? Eller hellere design og innovation? Overvejer du at blive sygeplejerske, politibetjent, lærer, ejendomsmægler, finansøkonom, fysioterapeut eller har du overvejet at blive arkitekt eller designer? Så er HF måske noget for dig?
En toårig hf-uddannelse er for dig, der vil fortsætte direkte efter 9. eller 10. klasse, men også for dig, der har været ude af uddannelsessystemet i et eller flere år, og som nu har lyst til at vende tibage.
"HF-vejen til DIN fremtid" præsenterer sammenhængen og de mange milepæle fra 1. skoledag på Ribe Katedralskole frem til den sidste eksamen, som afsluttes med hue og hestevogn.
Klik her for større billede
Projekt- og praktikforløb
På hf vil du opleve, at det teoretiske stof kombineres med en praktisk tilgang, og hvert semester er der projekt- og praktikforløb. Du får en spændende og engagerende indføring i samfundsmæssige forhold, kreative, kulturelle og naturvidenskabelige fag samt sprog.
Hvad kan en hf-eksamen føre til?
HF er studieforberedende og designet mhp. de mellemlange videregående uddannelser.
De fleste hf'ere fortsætter med en uddannelse som f.eks. pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut, politibetjent eller lærer.
Hele vejen igennem hf på Ribe Katedralskole præsenteres du for nogle af de mange uddannelsesmuligheder, der er efter en endt hf-eksamen. Mulighederne er mange.
Semester |
Aktivitet |
1.semester |
Afklaring af egen interesse
Skolen afvikler alumnedag og fagpakkedage
|
2. semetser |
Praktik på en arbejdsplads
Valg af fagpakke og valgfag
Besøg på uddannelsesmesse "studieinfo"
|
3. semester |
Uddanelsespraktik på en videregående institution |
HF-uddannelsen er også adgangsgivende til de lange videregående uddannelser, men her skal man så løfte nogle af fagene til højere niveauer og/eller tage supplerende fag. Derfor må man påregne enten at bruge 1 ekstra år på at blive klar til den lange videregående uddannelse.
Statistik om HF Undervisningsministeriet har en side med
statistik. Her kan du læse om karakterer, frafald og overgang til videregående uddannelser for studenter fra Ribe Katedralskole.