HF-uddannelsen

HF - for hvem og til hvad?

Vil du gerne arbejde med mennesker? Eller hellere design og innovation? Overvejer du at blive sygeplejerske, politibetjent, lærer, ejendomsmægler, finansøkonom, fysioterapeut eller har du overvejet at blive arkitekt eller designer? Så er HF måske noget for dig?

En toårig hf-uddannelse er for dig, der vil fortsætte direkte efter 9. eller 10. klasse, men også for dig, der har været ude af uddannelsessystemet i et eller flere år, og som nu har lyst til at vende tibage.

"HF-vejen til DIN fremtid" præsenterer sammenhængen og de mange milepæle fra 1. skoledag på Ribe Katedralskole frem til den sidste eksamen, som afsluttes med hue og hestevogn.

HF vejen
Klik her for større billede

Projekt- og praktikforløb
På hf vil du opleve, at det teoretiske stof kombineres med en praktisk tilgang, og hvert semester er der projekt- og praktikforløb. Du får en spændende og engagerende indføring i samfundsmæssige forhold, kreative, kulturelle og naturvidenskabelige fag samt sprog.

Hvad kan en hf-eksamen føre til?
HF er studieforberedende og designet mhp. de mellemlange videregående uddannelser.
De fleste hf'ere fortsætter med en uddannelse som f.eks. pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut, politibetjent eller lærer.

Hele vejen igennem hf på Ribe Katedralskole præsenteres du for nogle af de mange uddannelsesmuligheder, der er efter en endt hf-eksamen. Mulighederne er mange.
Se f.eks. "Uddannelsesgioden" eller  "Adgangskortet" for at få overblik over, hvilke og hvor mange videregående uddannelser din hf-eksamen giver adgang til.

Semester    Aktivitet
 1.semester

Afklaring af egen interesse

Skolen afvikler alumnedag og fagpakkedage

2. semetser

Praktik på en arbejdsplads

Valg af fagpakke og valgfag

Besøg på uddannelsesmesse "studieinfo"

3. semester Uddanelsespraktik på en videregående institution

HF-uddannelsen er også adgangsgivende til de lange videregående uddannelser, men her skal man så løfte nogle af fagene til højere niveauer og/eller tage supplerende fag. Derfor må man påregne enten at bruge 1 ekstra år på at blive klar til den lange videregående uddannelse.

Statistik om HF
Undervisningsministeriet har en side med statistik. Her kan du læse om karakterer, frafald og overgang til videregående uddannelser for studenter fra Ribe Katedralskole.